Néhány fontos tanács

2011-05-19 20:37:00

  

Néhány fontos tanács
Már a terhesség előtt érdemes a szervezetet felkészíteni az Anyaságra!

Néhány tanács

 

Már a terhesség előtt érdemes a szervezetet felkészíteni az Anyaságra! Kerülje az alkohol, a kábítószerek és bizonyos gyógyszerek fogyasztását, valamint a dohányzást. Ezek az anyagok különböző magzati rendellenességeket okozhatnak. Ilyen rendellenességek például a magzati alkohol szindróma, légzőszervi problémák, alacsony születési súly.

 

Kérje ki orvosa tanácsát, ha bármilyen vényre és vény nélkül kapható gyógyszerre van szüksége. A gyógyszerek szedése körültekintést igényel, mert számos gyógyszer kedvezőtlen hatással lehet az embrióra, illetve a magzatra. Ne hagyja abba az orvosi rendelvényre felírt gyógyszerek szedését, míg azt kezelő szakorvosával nem beszélte meg. Amennyiben bizonytalan és kétsége támad a javasolt gyógyszer szedésével kapcsolatban, kérje ki a szülész nőgyógyász, vagy genetikus szakorvos véleményét.

 

Fontos az egészséges, változatos vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend. Különösen fontos a megfelelő mennyiségű folsav. Azoknak akik teherbe szeretnének esni, 400 mikrogramm folsavat kell naponta bevinni a szervezetükbe. Megfelelő mennyiségű folsav csökkenti a központi idegrendszeri ( velőcső záródási ) születési rendellenességek kialakulását, mint például a nyitott gerinc ( spina bifida ).

 Moziműsor :
Westend mozi
Aréna mozi
Campona mozi
Sugár mozi
Corvin mozi
Malom mozi
Lurdy mozi
Pólus mozi