Előző (3. hét) Következő (5. hét)

Előébrény  ( praembryonalis szak ) – beágyazódás ( implantacio )
Ennek a hét végének közeledtével  a hólyagcsíra belesüllyed a méhnyálkahártyájába. This is called implantation. Ez az úgynevezett beágyazódás ( implantáció ).  Az implantáció a méhben alapvető kapcsolatot teremt az anya és az embrió között – a nyálkahártya ( endometrium ) nyújt védelmet a fejlődő embriónak, idővel ez az implantáció helyén alakul ki  a méhlepény.
Négy héttel a megtermékenyülés után a baba (ún. embrió) két sejtrétegre tagolódik - az epiblastra és a hypoblastra melyekből fejlődnek baba szervei és testrészei. Két másik struktúra kialakulása is végbemegy ebben az időben ez az amnion és a szikhólyag. Az amnion  magzatvizet tartalmaz, mely körül veszi és védi a növekvő embriót. A szikhólyag táplálja az embriót, amíg a méhlepény át veszi ezt a szerepet.Anyai szervezet

Ezen a héten az embrió mélyen a méhnyálkahártyába helyezkedik el. Egyre növekvő mennyiségben termel egy hormont, az úgynevezett humán chorion gonadotropin (hCG), amely segít fenntartani a méhnyálkahártya kedvező állapotát. Ez a hormon szabályozza a petefészkek működését is, melyek minden hónapban petét bocsájtanának ki, a terhesség alatti  időszakra leállnak ezzel a működéssel.
A terhességi tesztek ezt a hormont mutatják ki és így igazolják a terhességet.  A hCG is okozza azokat
a tüneteket melyek ezen a héten már társulhatnak a terhességhez, úgymint fáradtság, bizsergő fájó mellek, hányinger, praemenstuációs tünetek - mert az első terhességi tünetek hasonlítanak a premenstruációs szindrómához (PMS).
Egyes nőknél az implantáció enyhe görcsölést és pecsételő vérzést okozhat.